Select Page

…și iată cum cele două tunete ce căzură-n bătătură săptămâna asta dinspre înaltele noastre palate se dovedesc a fi doar niște strașnice pârțuri trase întru amețirea norodului…

Vestea că se blochează exportul de cereale ca să nu rămânem fără pâine pe masă, mi-a produs inițial un amestec de fâstâceală plus admirație. N-a fost cu „egal love” până la urmă, fiindcă în scurt timp s-a adeverit că grosul de prin hambare fusese déjà exportat în martie. Iar cu ajutorul premierului, care a mai lăsat de la el vreo două fraze luminătoare, n-am mai avut la ce orbecăi pe subiect: măsura nu vizează și piața UE. Unde oricum nu putem opri niciun export!

Părea să miroase a flori de câmp și cealaltă veste: că drepuri garantate în UE, că libertatea de mișcare și de muncă, alea-alea… Până la urmă, pe lângă aceeași strașnică duhoare scremută, mai adie doar mirosul de transpirație dobândită pe câmpurile vătafului și reglementată inter-guvernamental. Ce să-i și faci…când vătaful bate din picior pentru vreo 80 000 de culegători de șparanghel ACUM, te execuți! Pentru norodul de acasă, până la noi ordine, mai slobozești niște răstiri din astea de ținut lumea în casă vreo lună, până dai de pământ cum trebuie cu economia, și gata!

Chiar așa: ia publicați, măi fișiori, TOATE acordurile alea intre-guvernamentale și ce-o mai fi de publicat, să știm și noi ce mai avem voie să facem prin țărișoară! DE URGENȚĂ!

Și, ca să ne lecuim de interpretări paralele cu realitatea, hai că vine una „splendidă” și din partea teoreticei opoziții… Șeful Camerei Deputaților, pesedistul Marcel Ciolacu, a aruncat vineri buzduganul: „în acest moment este pe ordinea de zi Legea vaccinării obligatorii. Este susținută de către mine și de marea majoritate din partid. Ea va trece prin Parlament cât de curând, este printre primele puncte pe ordinea de zi”. E vreo parte pe care n-ați înțeles-o?!

Citește și: De la grupuri de maxim trei, la redescoperirea României (VII)

„Întunericul de la capătul tunelului”, cum își intitulează Eugen Șerbănescu editorialul din România Liberă, este expresia care descrie, probabil, cel mai bine momentul pe care îl traversăm. „Cum toată lumea are ceva timp, așteptând, în bidimensionala izolare, să apară la orizont platoul‚ nu atât cel sexologic, cât cel al curbei de contagiune, urmat repede de panta descendentă, e poate momentul meditativ potrivit pentru niscai clarificări a relației emițător – receptor în presa scrisă sau virtuală… În esență, pe înțelesul tuturor… Dacă observi că a ieșit la iveală – potrivit HappyMed – un raport al Pentagonului, datând încă din 2017, semnalând  apariția iminentă a unei pandemii respiratorii (în timp ce dl Trump ne-a spus tot timpul că nu înțelege ce este cu acest microb, numindu-l „virusul chinez”) – asta înseamnă  că ești anti-american și pro-chinez?… Dar dacă ne departajăm de ideologia și metodologia Partidului Comunist Chinez (ca, de altfel, ale oricărui alt partid comunist)  – asta înseamnă că suntem anti-chinezi? (…) Dacă observăm cum, pentru că nu au de unde plăti chiria, comercianții români sunt executați, în propria țară și în plină criză,  de marile companii internaționale imobiliare (care o fac pe niznaiul și refuză să preia din corona-pierderi)  – asta înseamnă că,  după ce am scăpat, târâș-grăpiș, de ruși, cu occidentalii ni s-a înfundat?(…) Dacă e adevărat că sistemul bancar din România (care a înregistrat un randament net de circa 1,5 miliarde  de euro în 2019) nu și-a pălătit impozitul pe profit – asta înseamnă cu suntem anti-europeni?”, se întreabă autorul în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.

Încă una și gata, să nu încălcăm regula de maxim trei a perioadei…„Molima care bântuie în lume este reală și împotriva ei trebuie luptat cu toată hotărârea dar, în același timp, măsurile luate de “putere” sunt exagerate și categoric au o motivație ulterioară”, scrie istoricul român stanilit în SUA Alexandru Nemoianu. „În universul penitenciar sau concentrationist, una dintre cele mai aspre pedepse suplimentare, menită să fărâme voința celui deținut,este “izolarea”. Punerea celui pedepsit în imposibilitatea de a comunica, de a avea legături inter-umane(…) În momentul de față țări întregi, și asta înseamnă oamenii, fiecare dintre ei, sunt siliți la izolare. Nu știm cât va dura această izolare.”Motivul “este o gripă care, în rare cazuri, are forme grave și are forme grave pentru cei care au condiții medicale preexistente. Numărul celor morți în urma acestei gripe este absolut minuscul, raportat la populației planetei. ”Groaza” de această gripă este creată și întreținută la nivelul unei isterii colective. Urmările acestei izolari și stagnări vor fi dramatice. În toamnă vor fi uitate efectele gripei, dar consecințele economice vor fi teribile. După părerea mea această isterie are un scop limpede: să pună populația cu “botul pe labe”, să o reducă la control total, să reducă persoana umană la degradanta stare de individ, număr socio-economic, singur și la voia puterii”, scrie AICI Alexandru Nemoianu.

Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos!