Select Page

„Ca sa poata “functiona” starea de urgenta, adica sa nu avem “sansa” ca peste 2 luni de izolare sa realizam ca am fost sacrificati degeaba, e nevoie de medici, asistente, politisti, militari, pompieri, lucratori ISU, toti functionari publici/bugetari”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook, într-o postare referitoare la tot mai vehiculata ipoteză a tăierilor de salarii în sectorul public.

„Ca sa poata functiona bruma de economie care mai exista, ca sa poata fi obtinute certificatele de stare de urgenta ale vietii, ca sa poata fi platite la timp indemnizatiile de somaj tehnic, necesare pentru a nu muri lumea de foame, este nevoie de functionari publici/bugetari. Multi, ineficienti, enervanti, abuzivi, puteti sa ii blamati cum vreti, dar e nevoie de ei. In lipsa lor, statul nu ar mai putea sa isi execute obligatia de a ne sprijini si ajuta, mai ales pe noi, cei care platitim de zeci de ani taxe, impozite si contributii la stat, sa iesim din criza in care singur si prosteste ne-a bagat.
Ce face, in aceste conditii, guwernerul? Ce fac, mai ales, minunatii si ultra-muncitorii ministri de la finante si munca? Anunta reduceri drastice ale salariilor bugetarilor si concedieri.

Citește și: Apeluri tot mai răspicate: Trebuie să repornim România!

Pe modelul trioului Manole Isarescu-Petrov-Boc, din 2010, care a falimentat zeci de mii de familii de bugetari, trioul Catu-Alexandru-Orban va ciopli cu barda, amputand cu asupra de masura lefuri si locuri de munca in sectorul public, ca asa e “de driapta”. Numai ca acum riscul unor asemenea masuri de austeritate este colapsul economic si social al natiunii. Cei care se afla in linia intai a luptei cu pandemia vor gasi un motiv cat se poate de bun pentru a demisiona si a-si vedea de siguranta familiei, fara a mai fi acuzati de dezertare. Iar noi vom ramane sa ne descurcam singuri, ca asa-i in jungla, scapa cine poate”, conchide Piperea.