Select Page

Aproape 800 000 de contracte de muncă suspendate și peste 155 000 de contracte de muncă încetate. Peste 78 de mii de amenzi aplicate pentru părăsirea domiciliului „fără motiv”și anunțate cu satisfacție de Gestapo, parcă. Sub 100 de morți, sub 10 000 de infectați confirmați oficial. Dacă tot ați deschis luna cu așa poftă de numărat, eu zic să lărgiți paleta…

Un lugojean se arunca ieri de pe pod, în Timiș, cam pe când strângeați voi datele alea. Medicii au încercat tot ce este posibil pentru a-i salva viața. Mai avea câteva luni până la 60 de ani și aflase de câteva zile că patronul nu are încotro și va închide magazinul la care lucra. A rezistat depresiei trei zile:„…a trecut pe-aici și după ce a deschis magazinul și l-a văzut gol a plecat direct către Timiș”, le-a declarat un vânzător care-l cunoștea pe bărbat colegilor jurnaliști de la Redeșteptarea.ro. Dumnezeu să-l ierte!

Eu zic să începeți să-i numărați și pe acești morți. Poate îi puneți tot pe Lista lui Covid, că tot e la modă să-i bifați acolo și pe sărmanii care își așteptau oricum sfârșitul din alte pricini medicale, dar numărați-i! Căci, din păcate, depresia se strecoară foarte lesne, chiar dacă ești închis în casă pe „șomaj tehnic”. Ca să nu mai vorbim de efectul vreunei amenzi de „până la 20 000 de lei” sau, iată, al vreunui anunț de „conformare cu vremurile” de pe la angajator…

Citește și: De la grupurile de maxim trei, la redescoperirea României (IV)

Să continuăm, „trei câte trei”…„De câteva zile, mă urmărește imaginea Dumneavoastră vizitând Spitalul construit de armată Rol2. Și mă tot întreb de atunci de ce ați preferat să inspectați paturi goale și nu să vizitați medicii bolnavi și asistentele care se zbat pentru viață în aceste zile?” se întreabă jurnalistul Floriana Jucan într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Iohannis. „Nu contest, erați foarte fashion și cool așa relaxat și cu geacă personalizată de MApN când ați vizitat Rol2. Aveați alura unui actor erou hollywoodian. Acum este, însă, momentul solidarității umane, nu al imaginii…Domnule Președinte, așa cum ați coborât în piață alături de protestatari – și atunci aveați o geacă superbă! – coborâți acum și în infernul cadrelor medicale pe care le omagiați în discursurile Dvs înregistrate, sub teroarea stării de urgență, din confortabilul Palat Cotroceni… Mergeți printre oameni, nu printre paturi goale! Fiți Președinte OM! Făceți-o cu acea nobilă naturalețe cu care Regina Maria îi îmbrățișa pe soldații atinși de febră tifoidă în lazaretele mizere ale Războiului de întregire!” scrie Jucan în tulburătoarea scrisoare pe care o puteți citi integral AICI.

„Se spune că vremurile de criză sunt cele care ajută la limpezirea apelor și la ridicarea la suprafață a adevărului. Pandemia actuală este un astfel de turnesol istoric”, scrie Adrian Pătrușcă într-un editorial pentru EVZ. „Biserica Ortodoxă Română devenise în ultimii ani – nu întâmplător – ținta tuturor militanților neo-marxiști, fiind supusă unei campanii sistematice de atacuri și denigrări, neîntâlnite nici în perioada comunistă.

Pentru că Biserica este bolovanul cel mai mare care stă în calea tăvălugului progresist. De aceea, ea a fost acuzată de toate relele din lume…Știind exact cu ce trebuie intoxicat un popor sărac, maeștrii manipulării – școliți la școala de import kaghebistă – au scos din sertare vechile cărticele de propagandă și, înlocuind cuvintele „chiaburi” și „burjui” cu „popi” ori „sutaniști”, au dezlănțuit canonada mediatică. A venit însă criza COVID-19. Toate s-au zgâlțâit din temelii. Începând cu propaganda. Vorbele goale și-au vădit găunoșenia”, scrie Pătrușcă în articolul pe care îl găsiți integral AICI și care pornește de la un document ce „merită citit cu mai multă atenție decât toate Ordonanțele Militare date de Vela!”

Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos!