Select Page

Grupul de avocatură Freedom Watch al avocatului american Larry Klayman a intentat un proces de 20 000 de miliarde de dolari împotriva autorităților chineze, pe care le acuză că au generat pandemia de coronavirus. Reclamanții susțin că virusul COVID-19 este rezultatul unei arme biologice pregătite de autoritățile chineze, potrivit publicației Business Today.

Procesul este intentat împotriva guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei. Reclamanții acuză China că a generat numărul de morți ai pandemiei, a furnizat sprijin material teroriștilor, a conspirat pentru a provoca răni și moartea cetățenilor americani și susțin că virusul a fost scăpat de la Institutul de Virologie Wuhan, unde fusese „proiectat” de China pentru a ucide populații în masă.

Citește și: „Degetul chinez” arată spre SUA

Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925 și, prin urmare, o astfel de armă biologică este o armă de distrugere în masă teroristă, susțin reclamanții, alimentând speculațiile că demersul anunță o turnură cu iz militar a evenimentelor.