Select Page

„Ne-au luat totul, iar ce nu le-a trebuit, ne-au obligat sa distrugem, ca sa nu le faca concurenta. Ne-au luat fabricile, uzinele, bancile, terenurile cele mai productive, padurile, aurul, si multe altele mai pretiose ca el, gazele naturale, energia electrica, apele, oxigenul, hotelurile, statiunile turistice, traditiile, si le-au adus pe ale lor, ne-au luat produsele naturale si de calitate, si ne-au trimis rebuturile pe care nu le consuma, fiind periculoase pentru sanatate”, scrie Generalul Dumitru Iliescu într-o postare extrem de acidă pe pagina sa de Facebook.

„Ne-au dat in schimb doar promisiuni: ca ne vor sprijini sa ajungem la nivelul lor, ca vom beneficia de ajutor in situatii de criza, ca ne vor apara de agresiunea agentilor economici puternici din afara UE, ca Uniunea si unitatea care o caracterizeaza vor fi folositoare tuturor. Si v-ati convins cat de folositoare au fost si sunt. Sub stindardul acestei unitati au intrat cu bocancii in viata noastra, ne-au talharit de toate bunurile de pret pe care le-am avut, ne-au organizat viata asa cum au vrut, ne-au arestat, ne-au defaimat, ne-au umilit, ne-au stirbit demnitatea si, nu in ultimul rand, ne-au pus sa intram in confict cu parteneri cu care aveam relatii bune pe toate palierele. Doar asta am primit in urma trocului cu ei”, consideră fostul director al Serviciului de Protecție și Pază, care nu se disculpă: „Sunt vinovat pentru lipsa mea de intelegere si de orientare in acea perioada, pentru faptul ca m-am transformat intr-un sustinator fervent al intrarii Romaniei in UE si in NATO, pentru ca nu mi-am folosit puterea de influenta personala pe care am avut-o in raport cu factorii de decizie politica si administrativa, ca nu am facut demersurile necesare pentru a stopa acest proces, atunci cand mi-am dat seama ca este pagubos pentru tara noastra, pentru poporul roman.”

Generalul Dumitru Iliescu își continuă fără mănuși șarja: „Probabil va intrebati de ce vin acum cu aceste acuzatii? Am sa va raspund cu toata sinceritatea. Acum s-a produs picatura care a umplut paharul. Cand am vazut cum se zbat singure, cu dezastrul abatut asupra lor, tari cu o pozitie mult mai puternica in structurile euroatlantice, in speta Italia si Spania, iar strigatul lor disperat dupa ajutor i-a lasat pe cei de la Bruxelles indiferenti, ba, mai mult, UE a anuntat ca aloca Frantei si Germaniei cate 300 de miliarde de Euro, iar Italiei si Spaniei, nimic. Cum suntem parteneri egali, cand ei primesc sute de miliarde de euro, iar noi doar firimituri. Ne-au dat un miliard, dar nici pe asta intreg si cu conditii.Ce este mai grav insa, este faptul ca au inceput sa decida in locul nostru! Va intrebati de ce nu avem paturi suficiente in spitale pentru cei bolnavi?

Ce au facut toate guvernele care s-au succedat la carma tarii pana acum in aceasta directie? Oricum nu le-a interesat, dar si daca vroiau sa faca ceva nu aveau voie. Ne-a interzis UE sa mai construim spitale de stat. Da, au dat o Directiva prin care ne-au interzis, asa cum au facut-o si in alte multe domenii, asa cum ne-au plafonat productia la multe bunuri, inclusiv a celor de consum. Ne-au osandit la moarte, ne-au interzis dreptul de a beneficia de tratamentul medical cuvenit, tratament care pe multi dintre cei care s-au prapadit, i-ar fi salvat.

Si atunci, imi pun firesca intrebare: mai este bine sa ramanem in aceste structuri, sau nu? Ii lasam in continuare sa ne praduiasca si sa ne umileasca, sau le spunem sa plece acasa. Vreti sa ii purtam in continuare pe umerii nostri, sa le inghitim toate jignirile pe care ni le aduc? (…) Va las pe voi sa analizati si sa decideti, indiferent de ceea ce am scris eu. Ceea ce gandesc si simt eu este mai putin important. Important este ceea ce ganditi si simtiti voi!!!Dumnezeu sa ne fereasca de prieteni si parteneri, ca de dusmani ne aparam singuri!!!”, provoacă Generalul Dumitru Iliescu în încheierea materialului postat sub titlul „ROexit – NECESITATE sau NEBUNIE”.