Select Page

„Trebuie să ne întoarcem la muncă mult mai repede decât cred oamenii (…) Mi-ar plăcea să avem ţara redeschisă până la Paşte”, susține președintele Donald Trump, care avansează data de 12 aprilie, când catolicii şi protestanţii sărbătoresc Paştele, ca dată cu ocazia căreia să se revină la normal în unele sectoare economice americane.

Trump a avertizat marţi cu privire la riscul prelungirii măsurilor de izolare pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19 în SUA, izolare care a aruncat economia americană în criză. „Se poate distruge o ţară închizând în acest fel”, a explicat liderul de la Casa Albă pentru Fox News, anunțând că săptămâna viitoare va evalua efectele perioadei de izolare de 15 zile, instaurată pe 16 martie. „Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”, a continuat liderul american, care a evocat posibilitatea a „mii de sinucideri”.

Până la declarațiile președintelui Trump, în Statele Unite fuseseră confirmate aproximativ 50.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 600 de persoane decedate.