Select Page

„Aici nu avem spitalizați oameni de origine africană. „Poarta de intrare” a virusului poate fi diferită în funcție de grupurile etnice”, este declarația specialistului care a bulversat în ultimele zeci de ore mediul virtual italian, scrie Il Giornale.

Declarația îi aparține lui Massimo Galli, directorul Departamentului de Boli Infecțioase al Spitalului Sacco din Milano. În pofida virologilor care au sărit să-i demonteze afirmația, Massimo Galli a revenit în cadrul emisiunii Agora de la RAI3 cu precizări: Este un fapt- există o disponibilitate și caracteristici diferite ale receptorilor de virus pentru unele populații africane(…) este o ipoteză de studiat: pentru asiatici și europeni există o „ușă deschisă” pentru virus, africanii au aceste „uși” închise și pe jumătate închise”. Este doar o ipoteză, dar „ dacă da, dezastrul ar afecta mai puțin unele zone sărace ale lumii”, a mai declarat Galli.

Dincolo de dezbaterile asupra acestei ipoteze, datele oficiale arată că Africa este, până acum, continentul cel mai puțin afectat de pandemia de coronavirus.