Select Page

„Sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat”, a declarat, luni, vicepremierul Raluca Turcan la RFI. Turcan susține că a cerut o analiză Ministerului Educației ministerului în acest sens.

„Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”, a precizat Raluca Turcan.

În acest moment, activitatea școlară este oficial întreruptă pe durata stării de urgență, ceea ce împinge până după Paște eventuala reluare a cursurilor. Specialiștii apreciază, însă, că vârful cazurilor de covid-19 va fi atins în România în a doua jumătate a lunii aprilie.

Contactată de Edupedu.ro după declarațiile vicepremierului, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că este „exclus” ca printre variantele luate în calcul să fie anularea examenelor din acest an. „În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”, a declarat Monica Anisie pentru Edupedu.ro.