Select Page

Se înmulțesc opiniile celor care privesc dincolo de cifrele și datele imediate ale crizei generate de coronavirus, întrevăzând un orizont și mai sumbru.

„România a cerut si a obtinut suspendarea aplicabilitatii Conventiei Europene a Drepturilor Omului, pe toata perioada starii de urgenta (care, mai mult ca sigur, nu va dura doar 30 de zile, ci cu mult mai mult, poate pana in august)… Acesta este unul dintre lucrurile fantastice care li se intampla tuturor romanilor. Poate cel mai rau”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

„Stiu, imensa majoritate a romanilor ignora sau dispretuiesc conceptul de drepturi si libertati cetatenesti… incercati un exercitiu de imaginatie : stati in casa de 30 de zile si perioada de stare de urgenta se prelungeste cu inca 30 de zile, ceea ce vă va impiedica sa iesiti chiar si la slujba de Înviere; un vecin bine intentionat suna la 112 si spune ca va plimbati brambura in jurul blocului si tusiti si stranutati fara sa aveti masca pe figura; copiii si adultii sub 60 de ani sunt separati fizic de batrani, in apartamentul de 2-3 camere in care locuiti; se anunta de catre autoritati ca s-a descoperit un medicament/vaccin minune, despre care nu puteti sti nimic, ca n-aveti voie, dar care trebuie sa va fie administrat/inoculat; bunurile de care dispuneti sunt propuse spre rechizitionare; sunteti chemat la concentrare, sa munciti in folosul comunitatii, de exemplu, la carat marfa pentru super-market, ca tot nu mai au astia oameni care sa le asigure fluxul de aprovizionare. Nimic nu vă va mai putea apara in fata ordonantelor militare care vor dispune toate cele de mai sus. Dimpotriva, in caz de opozitie, veti fi luati pe sus si pusi in carantina fortata sau “la răcoare”, prin simpla dispozitie de militian. Oricum, justitia nu functioneaza decat pentru cazuri exceptionale. Iar voi, mirenii, nu sunteti cazuri exceptionale. Veti intelege atunci la ce sunt bune drepturile si libertatile cetatenesti. Ma rog, macar in parte”, conchide Piperea.

„…de prea multă vreme se vedeau semnele totalitarismului. Ale dorinței de a institui o societate de control total, o lume a lui Procust, în care indivizii să fie despuiați de orice identitate, să gândească și să se comporte după calapodul făurit de elitele conducătoare. O societate orwelliană. Epidemia de coronavirus este pretextul perfect pentru ca dictatura să fie scoasă din cursurile universităților și din statutele ONG-urilor lui Soros, din reglementările UE despre curbura castravetelui și din discursurile despre salvarea planetei ale Gretei Thunberg, și instituită brutal ca nouă realitate a omenirii. Din Wuhan s-a răspândit în lume un agent patogen mortal, care amenință întreaga civilizație occidentală: nu COVID-19, ci virusul totalitarismului”, scrie Adrian Pătrușcă într-un editorial pentru EVZ, pe care îl puteți citi integral AICI.

„Globalizarea excesiva le-a adus europenilor un virus inspaimantator tocmai din Wuhan, din mijlocul Chinei, generand o criza medicala si economica de proportii epice, iar europenii ne-au cadorisit si pe noi cu virusul terifiant. Astazi, Uniunea Europeana functioneaza dupa principiul “scapa cine poate”, iar Romania se trezeste naucita, in plina pandemie, ca a pierdut de ani buni peste un sfert din medici si asistente, ca a pierdut aproape total industria farmaceutica, ca si-a inchis singura unicul producator de vaccinuri, ca nu produce suficiente alimente pentru a-si hrani populatia si ca “institutiile” cu pensii speciale si cu salarii si mai speciale nu stiu sa gestioneze intoarcerea acasa a zeci de mii de romani care fug disperati din mijlocul epidemiei. S-a prabusit lumea cunoscuta intr-o saptamana? Da, dar toate acestea erau previzibile. Si niciun conducator al Romaniei nu a facut nimic sa indrepte aceste lucruri…. Globalizarea si-a atins limitele. UE si-a atins limitele. Redescoperim Romania”, remarcă analistul Petrișor Peiu în editorialul pentru Ziare.com pe care îl puteți citi integral, AICI.