Select Page

Fermierii români utilizatori de automate pentru desfacere anunță că sunt alături de cetățeni și de nevoile lor, asigurând la maximă capacitate produse proaspete, pe fondul crizei generate de coronavirus. Mai mult, aceștia recomandă prin intermediul unui comunicat: „Un astfel de sistem prin care produsele primare – lapte, ouă – ajung de la producătorul român direct la consumator, prin intermediul automatelor, ar trebui încurajat ca prioritate națională.”

Laptele nu ia contact cu aerul, trecând din instalația de muls sterilizată, în bazinele de răcire și fiind apoi transportat în bazine încapsulate, cu mașini autorizate ANSVSA, direct la dozatoare, se explică în comunicat. Odată adus acasă și fiert, orice amenințare pentru sănătatea consumatorului este, practic, eliminată.

În felul acesta, siguranța întregului lanț și specificul desfacerii conferă o serie de avantaje. În primul rând, cetățenii se pot aproviziona de la cel mai apropiat automat, amplasat în aer liber și funcțional non-stop, evitându-se astfel aglomerația și respectându-se pe deplin recomandările legale. În al doilea rând, produsul este proaspăt, românesc, aprovizionarea este suficientă și ne ajută pe toți să ne sprijinim economia, în vremuri de cumpănă!

„Mai multe informații despre igiena laptelui la automat, procedurile urmate, calitățile laptelui natural neprocesat, precum și rețete prin care să vă puteți prepara ușor produse lactate din lapte crud, acasă, pe timp de criză, vi le punem la dispoziție cu drag la adresa Joiana.ro”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.