Select Page

Epidemia de coronavirus, adăugată celorlalte crize, scoate la lumină hibele grave de sistem ale Uniunii Europene. Ignorarea Italiei, aflată în mare nevoie medicală, de către mai puternicele Germania și Franța, a ajuns și în presa de la noi, la fel cum ajung și informațiile despre granițele interne care se închid sau despre efectele economice ale pandemiei în UE. Nu este, însă, doar atât!

„Ni se spune că frontierele trebuie desființate. Că sectorul privat este mai bun decât cel public. Că Statul este rău. Că spitalele trebuie fie închise din motive economice…Un virus a fost suficient pentru a demonstra eroarea neoliberalismului(…) Miza epidemiei de coronavirus este decisivă. Ar putea fi „accidentul industrial” care dezvăluie hibele sistemului, cum a fost Cernobîl pentru comunismul sovietic”, susține Coralie Delaume într-un interviu chirurgical pentru Le Figaro, preluat în EVZ de Adrian Pătrușcă.

„Sunt dezolată să spun asta, deoarece nu este nici entuziasmant, nici liniștitor. Dar, vai, pentru că ceva este îngrozitor nu înseamnă că nu se va produce. Ordinea veche nu vrea să moară și a dovedit în mai multe rânduri determinarea sa de a se perpetua….mi se pare că se apropie sfârșitul. Al Uniunii Europene și al celei căreia îi este avatarul: globalizarea neoliberală”, mai afirmă Coralie Delaume, oferind date și explicații despre toate acestea în articolul pe care îl puteți citi integral AICI.