Select Page

Deci: Cîțu dă cu „geniala” și își depune mandatul cu juma de ceas înainte de a-i fi validat guvernul în Parlament (USR, UDMR și o parte a PSD anunțaseră deja că vor vota favorabil.) Îi cedează locul de premier aceluiași nou-nouț Ludovic Orban.

După nici 24 de ore, vechiul nou-nouț anunță că nu merge la consultări cu președintele, după ce senatorul Virgil Chițac, ce participase luni la o ședință cu toți liderii și miniștrii PNL, în frunte cu chiar-el-Ludovic, a aflat că a fost infectat cu coronavirus. „Eu mă voi izola la Vila Lac 1”, trage linia de smântână Orban, care în plus le recomandă tuturor colegilor care au intrat în contact cu senatorul să se auto-izoleze și cere chiar o anchetă epidemiologică la Parlament.

Păi nu e asta ca-n filmele cu proști? Cîțu este al doilea premier desemnat de Iohannis care își depune mandatul. Practic, PNL arată negru pe alb că stoparea crizei politice nu-i convine și își bagă picioarele în restul lumii ca pe maidan, în plină criză a coronavirusului. Plus criza economică ce stă să izbucnească, după cum trag semnalul tot mai mulți specialiști. Plus aia a migranților, despre care nu se mai suflă o vorbă, deși utimele hărți arată că e pus la cale și un traseu ce trece prin România.

E fix ca-n filmele cu proști! Doar că regizorul a tras, de pe culmile cinismului, o producție interactivă: pe post de „proști”, jucăm noi, cei care urmărim filmul. Și de victime sigure, pentru cine încă nu s-a prins!