Select Page
Cozile formate marți seara la granița de vest a României  au declanșat o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Interne, după ce timpul de așteptare pe cele trei sensuri de intrare în țară de la Vama Nădlac II ajunsese la aproape o oră. Imaginile arătau cozi de câțiva kilometri formate mai ales de autoturisme personale, în momentul în care streamingul LIVE oferit de camerele video ale Poliției de Frontieră a „picat”, afișând un mesaj de eroare de conexiune.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a declarat la TVR 1 că sunt 500.000 de români în Italia care lucrau la negru și acum vor acasă, în România, „să moară în țara lor (…) Probabil că stoparea zborurilor dintre Italia şi România a fost o greşeală. Guvernul României nu a venit spre noi să ne liniştească şi să ne spună că situaţia de moment trebuie gestionată ca la carte. Este o lipsă totală de comunicare”, a mai spus Terteleac.

Poliția de Frontieră a ținut să liniștească publicul, menționând că timpii de așteptare înregistrați se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus. Potrivit datelor prezentate, prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II ar fi intrat în țară ieri aproximativ 11.000 de persoane, în comparație cu 14.000 de persoane intrate anul trecut în aceeași zi.