Select Page

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru primii kilometri din autostrada Sibiu-Pitești, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este vorba despre lotul 1, Sibiu-Boița, în lungime de 13,2 kilometri. Contractul, semnat cu Porr Construct încă din 14 aprilie 2019, are o valoare de 612.647.863,38 lei fără TVA și o durată de 108 luni (12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie).

Potrivit comunicatului CNAIR, studiile topografice, geotehnice, arheologice, hidrologice, precum și lucrările de asanare și deminare au fost finalizate, astfel încât, în prezent, se lucrează la drumurile tehnologice și la platformele pentru foraje piloți.

Autostrada Sibiu-Piteşti, cel mai important proiect rutier al României, va avea o lungime de aproximativ 123 de kilometri. Pe lângă acest prim lot pentru care s-a dat semnalul de începere a lucrărilor, mai este împărţită în alte patru: Boița-Cornetu (30,35 km), Cornetu-Tigveni (37,4 km), Tigveni-Curtea de Argeș (9,86 km) și Curtea de Argeș-Pitești (30,35 km). CNAIR a scos la licitație încă din vara lui 2017 și construcția lotului dintre Curtea de Argeș și Pitești, însă licitația nu este gata nici acum.