Select Page

Autor: Ștefan Secăreanu

De-acu se întrece măsura: un parlamentar din Canada propune ca strada unde se află Ambasada Rusiei în Ottawa să fie redenumită după președintele Ucrainei – Volodimir Zelensky.

Eu sunt de acord ca poporul canadian să vină, sincer, cu ce poate el, în sprijinul poporului ucrainean în lupta acestuia împotriva ocupanților ruși.

Dar nu accept ca, în aceste vremuri tragice pentru frații noștri ucraineni, să se facă erou din Volodimir Zelensky, care nu este nici pe departe un erou și care a avut neobrăzarea de a insulta România și pe noi, românii, afirmând, în declarația sa din 22 ianuarie 2020, că „România a ocupat Bucovina de Nord”, declarație prezentă și azi pe site-ul Președinției de la Kiev. Și tot el a avut neobrăzarea să ne ofenseze, repetat, recent, de Ziua Unității Naționale sărbătorită în Ucraina, eliminându-i cu premeditare din discursul său oficial pe români, a doua, după număr, minoritate națională din țara vecină.

După Stalin și tot regimul bolșevic ocupant, Zelensky este primul președinte de țară care ofensează atât de porcos România.

Duminica trecută, la biserică, împreună cu enoriașii Mitropoliei Basarabiei, am strâns o sumă de bani întru susținerea refugiaților ucraineni care-și părăsesc îngroziți casele și țara din cauza invaziei dictatorului Putin.

Îmi voi pune osul cum pot și cât pot, împreună cu toți românii, pentru a-i ajuta pe frații ucraineni și pentru a opri cât de repede posibil urgia de la Kremlin.

Dar, în niciun caz, nu voi face erou din unul ca Zelensky. Să fie clar!

În general, neomarxiștii au un obicei prost: în demersul lor globalist caută cu tot dinadinsul a înlocui valorile adevărate ale națiunilor cu elemente absolut efemere și anodine.

Nu vă amintiți cum, prin 1999, Andreea Esca de la PRO TV era introdusă în manualele de istorie din învățământul românesc ca fiind „una dintre cele mai simpatice prezentatoare-vedetă de știri”, iar Cristian Tudor Popescu era prezentat elevilor drept „un dur al presei romanesti”, în timp ce despre cel mai mare ziarist pe care l-au avut vreodată românii, Mihai Eminescu, și opera sa politică nu se scria, și nu se scrie nici acum, barem un cuvânt în manualele de istorie?! Sau în timp ce, din aceleași manuale de istorie a fost eliminat cu desăvârșire episodul zguduitor despre fetița de numai 12 ani, Maria Ion Zaharia, care, în ziua de 6 august 1917, şi-a dat viaţa, luptând pe câmpul bătăliei de la Mărăşeşti alături de soldaţii români care au obţinut cea mai importantă victorie de pe parcursul destinului României!

Sper ca exaltații care și-au pus de-acum portretul lui Zelensky în loc de icoană să nu se supere pe mine. Miturile își au și ele un anumit rost pe vreme de război, dar acestea nu trebuie să ne ia mințile.

Articolul a fost publicat inițial pe blogul jurnalistului moldovean Ștefan Secăreanu și a fost preluat cu acordul acestuia.