Select Page

„Arafat a primit o mega-palmă de la ÎCCJ – secția de contencios administriativ și întreaga construcție plandemică a început să se surpe sub loviturile justiției”, susține avocatul Gheorghe Piperea, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis anularea Hotărârii nr. 9 a Comitetului Naţional al Situațiilor de Urgență, dată în februarie. Potrivit acesteia, persoanele care soseau din țările de risc epidemiologic ridicat intrau în carantină pe o perioadă de 10 zile chiar dacă prezentau dovada unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Cu adevărat exploziv este faptul că verdictul a fost dat fiindcă CNSU nu a putut dovedi cu acte conforme că Hotărîrea era legală sau măcar… reală!  Este vorba despre ceea ce semnalase în urmă cu aproape două luni Avocatul Poporului, Renate Weber, dar negase vehement premierul Florin Cîțu: hotărârile adoptate de CNSU de la începutul anului şi până atunci nu fuseseră publicate în Monitorul Oficial, așa cum este obligatoriu pentru a da greutate legală unor astfel de decizii. „Arafat trebuie demis și tras la răspundere acum. (…) Reamintesc că nicio hotărâre a CNSU (exceptând-o pe cea din 14 mai 2020) nu a fost publicată în M.Of., deci toate sunt acte administrative INEXISTENTE”, mai scrie Piperea pe pagina sa de socializare.

Decizia ÎCCJ vine după o plângere a avocatei Elena Radu, care a arătat instanței că „hotărârea” este un simplu text lipsit de semnături, publicat pe câteva site-uri. Impactul imediat constă în faptul că persoanele care au avut de suferit din cauza Hotărârii nr.9 a CNSU se vor putea îndrepta împotriva statului român. Pe de altă parte, verdictul vine la scurt timp după ce Curtea de Apel Cluj a anulat în parte și Hotărârea de Guvern nr.580/2021 în ce privește condiționarea participării la evenimente de prezentarea dovezii de vaccinare sau a unui test negativ, întărind impresia că măsurile „pandemice” au fost „scoase din burtă” de autorități și impuse în mod arbitrar populației.