Fosta „roată motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță Plus”, cum o dezmierda Dacian Cioloș pe Oana Bogdan, lansează ditamai torpila ideologică, tocmai din Regiunea Capitalei Bruxelles. „Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal?, m-a întrebat cineva acum un an. În primul rând că n-am mai avea pandemii dacă am trăi “comunal”, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică”, scrie Oana Bogdan pe pagina sa de facebook, acolo unde se caracterizează ca „Arhitectă. Promotoare a Noului Matriarhat.”
Nevoită să demisioneze din partid în 2019, după ce a vorbit despre renunțarea la proprietate și a stârnit un val de critici, Oana Bogdan revine în plină forță: „Pământul n-ar mai trebui să fie în proprietatea nimănui”!
Citește și: Suntem împinși spre „comunismul global”?!
„Și, dacă, să zicem, ar fi să ne lovească totuși o altă pandemie trăind “comunal”, traiul ăsta “comunal” ne-ar ajuta s-o combatem. Pentru că traiul “comunal” nu înseamnă să dormi claie peste grămadă în aceeași cameră, după cum nu înseamnă nici să mănânci cu aceeași lingură”, susține cu iz de expertiză promotoarea „noului matriarhat”.
Citește și: Demisie zdruncinătoare la vârful USR
„Traiul “comunal” este o formă de organizare. Împărtășești mai binele comunității, nu dormitorul. Cooperative de locuit, co-housing, co-living – toate acestea sunt moduri în care oamenii au înțeles să se organizeze în alte țări pentru a avea acces la locuințe ieftine de calitate (nu e nici o contradicție), pentru a-și asigura energia termică și electrică din surse regenerabile și legume din grădina colectivă, pentru a crea o comunitate intergenerațională, în care bătrânii sunt integrați armonios. O astfel de formă de organizare funcționează impecabil pe timp de pandemie, pentru că oamenii au încredere unii în alții și împărtășesc mai binele comunității”, explică din nou Oana Bogdan revărsarea de binefaceri pe care ne-ar aduce-o renunțarea la proprietate…