Select Page

„A trecut complet neobservată legea 6 din 18.02.2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO”, atrage atenția judecătorul Adriana Stoicescu, fost președinte al Tribunalului Timiș.

Citește și: SIIJ și „politica pumnului în gură”

„Conform acestui act normativ “procurorii europeni delegați, pe durata desfășurării activității în această calitate, sunt salarizați de Parchetul European, potrivit Regulamentului EPPO, drepturile salariale neputând fi mai mici decât cele la care au dreptul în țară, inclusiv cele obținute ca urmare a promovării în grad profesional.”

Procurorii europeni delegați rămân în structura de posturi și de personal a parchetului de unde provin și își desfășoară efectiv activitatea în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara,

Circumscripțiile teritoriale ale instanțelor competente să judece cauzele privind infracțiuni cu privire la care urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul European, sunt tribunalele Timis, Cluj, Bucureşti, Iaşi.

Deci, procurorii europeni, plătiţi de UE, vor instrumenta doar dosare de competenţa parchetului european, desfăşurându-şi activitatea în ţară, iar judecătorii care judecă aceste cauze vor fi plătiţi la fel ca până acum dar, judecând în plus cauzele de competenţa Parchetului European, fără ca schemele de personal să intereseze pe cineva.

Deci, acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European. Revin cu propunerea mea: desfiinţaţi instanţele. Oricum nu contează”, scrie Adriana Stoicescu pe pagina sa de socializare.