Select Page

„Mai nou, daca guvernul ratează țintele de colectare pe care singur și le-a propus se considera nu ca a fost management defectuos (la o companie orice CFO era concediat imediat) ci că s-au lasat bani în economie (pentru corporatiști, e ca si cum ai livra marfa dar nu ai mai încasa banii din compasiune pentru client). Deci, dacă esti evazionist sau nu îți platesti taxele (eventual sau cu atât mai mult dacă ești multinațională sau corporație) Guvernul te consideră erou alături de el însuși”, scrie economistul Adrian Câciu pe pagina sa de socializare.

„Fraier care plătește, ca noi ăștia mulți si fraieri care suntem corecți și am ajuns să plătim taxe în 2020 mai mult decât o multinațională sau un mare retailer.

Nu uitati. Dezmăț în buget. Asta s-a întâmplat în 2020. Cu taxele noastre pe care le-am plătit ca fraierii se cântă ode glorioase in unele ziare economice de către jurnalisti la care noi le-am plătit salariul.

Iar ca sa învățați meserie: orice sprijin acordat companiilor se notifica la Comisia Europeană (inclusiv banii “lasati in economie”) pentru ca sunt ajutor de stat. Si mai mult, ajutoare de stat nu se dau pentru firmele cu profit. După ce ati învățat asta, vedeti cine a avut profit in 2020 si dacă a platit taxe in 2020. Hint: sistem bancar, sistem energetic, comunicatii, marele retail. Cu alte cuvinte, “banii lăsați în economie” reprezintă ajutor de stat mascat, care este considerat ilegal de normele Comisiei Europene. Iar românii au ramas cu deficitul, pardon, cu datoria!” conchide Adrian Câciu.