Select Page

„Nimeni nu zice nimic. Nici Puterea, nici Opoziția. Nici comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean, nici cei 33 de europarlamentari… Până să ajungem să consumăm cele 33 de miliarde de euro încă netipărite, tocmai am pierdut 4 miliarde de euro…Totul pentru a proteja aparențele unei Uniuni Europene generoasă și solidară”, scrie analistul Petrișor Peiu despre lovitura pe care o încasează transportatorii noștri și impicit economia României, prin jocurile legislative făcute la vârful UE.

Transportatorii români aduc în țară mai mulți bani decât investitorii străini și peste 40% din datoriile pe care le creează Guvernul într-un an: suntem pe locul cinci la volumul de marfă transportată internațional din Uniune și pe locul trei când vine vorba de cantitatea de marfă transportată pe distanțe cuprinse între 500-2000 de kilometri. „Adică suntem și noi competitivi la ceva: la transporturi de marfă pe distanțe lungi. Și tocmai acea ramură va fi „reformată” de către greii de la Strasbourg/Bruxelles în defavoarea României”, remarcă analistul.

„Păi bine, măi, fraților, voi de ce mai sunteți aleși: să vă faceți că dați sfaturi? Păi nu vă place să vă lăudați voi că sunteți favoriții Germaniei?

Hai să mai punem și alte întrebări. În primul rând: vreau să înțeleg cum se face că prietenia germano-română funcționează doar când este în dezavantajul nostru, când trebuie protejate de efectul legilor de urbanism și de bun simț supermarketurile germane, de exemplu?

Dar noi când primim și ceva la schimb? De ce Berlinul ne atacă cel mai important export de servicii și Bucureștiul tace? Noi mai avem parlament, guvern sau președinte?

În al doilea rând: cum se face că sărmanii culegători de sparanghel sau căpșuni români sunt bineveniți și chiar doriți pe ogoarele sau în abatoarele nemțești sau italienești, dar șoferii noștri de TIR sunt alungați cu pietre de pe șoselele lor?

În al treilea rând: cum se traduce pentru românul de rând gudurarea europarlamentarilor români din PPE pe lângă echipa lui Manfred Weber? De ce nu intervine Manfred Weber, cu zâmbetul său bavarez, pentru păstrarea unei piețe de transport libere în Uniunea Europeană?

În al patrulea rând: cum se face că, de câte ori vine vorba de cheltuirea unor bani europeni, Austria este împotriva României, dar noi am cedat petrolul, gazele și pădurea unor companii austriece?

În general, mă tot frământă un lucru: ce semnificație au discursurile pro-europene ale politicienilor noștri?

Că trebuie să acceptăm firimiturile de la masa celor bogați? Suntem sau nu parteneri cu drepturi egale în Uniunea Europeană?” se întreabă Petrișor Peiu, care demonstrează AICI cum vor eurocrații să distrugă una dintre ultimele surse de venituri ale românilor.