Select Page

„Să prinzi banii de pensii în buget, să creşti deficitul, să provoci cost suplimentar la dobânzi pe baza deficitului şi riscului de finanţare şi apoi să renunţi la banii de pensii. Qui prodest?” se întreabă retoric economistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

„Unii chiar cred că noi, cei care ştim bine cum e cu politica fiscal bugetară şi efectele input output directe şi indirecte, suntem precum poporul pe care îl duc de nas? Greşit! Se întâmplă exact cum am spus. Totul a fost făcut cu intenţie! Servit inclusiv prin canale terţe pe baza unui război hibrid! Slab! Ştim ce ai/aţi făcut! Din păcate tot acest joc este pe seama a 5 milioane de oameni bătrâni, pe care nu prea mai are cine să îi apere!” scrie economistul.

Citește și: Noi plătim ca fraierii tot, șmecherii de top o scaldă că e criză!

Într-o altă postare, Adrian Câciu remarcă: „Elementele de victimizare ale actualilor decidenți se bazează pe afirmații care manipuleaza realitatea prezentă față de adevărurile istorice. Principalul element de scuză este criza care ar fi “lovit” România, o “criză fără precedent, pentru care nimeni nu era pregătit”(…) Dificultătile economice prin care trece România în prezent sunt auto-generate prin masurile de lockdown sectorial, în special pe zona de servicii. Deci, când vorbim de “criză” nu e corect sa spunem “încercăm sa gasim solutii de ieșire din criza fara precedent care a apărut” ci corect este să spunem că “am gresit și am produs un dezechilibru economic major pe care trebuie sa il rezolvăm. Ne cerem scuze”(măcar atât)… Cateodată am impresia ca decidentii fac parte dintr-o echipă de dramaturgi care ar putea spune că și Soarele este in criză pentru că arde cam tare.”