Select Page

„Într-o definire gregară, introducerea stării de alertă după o stare de urgenţă echivalează cu o erectie dupa ce actul sexual s-a consumat. Scuzată-mi fie comparaţia”, scrie economistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

„Starea de alertă premerge starea de urgenţă în orice flux pragmatic. Starea de alerta se refera la acţiuni de tip preventiv date de iminenţa producerii unui eveniment, pe când starea de urgenţă se referă la acţiuni de combatere şi înlăturare a efectelor unui eveniment. Aşa a fost şi gândită OUG 21, aşa e şi logic, dar…ce mai e logic în acest kafkism permanent în care suntem obligaţi să trăim?

Fiind un element şi o acţiune de prevenţie, starea de alertă nu poate conţine măsuri mai severe decât starea de urgenţă. Are rolul de a alerta, de a monitoriza, de a acţiona preventiv pentru a diminua riscurile producerii unui eveniment posibil sau iminent.

De aceea, starea de alertă trebuie definită. Trebuie clar dedicată. Trebuie clar stabilită temporal, adică stabilit termenul pe care se desfăşoară. Trebuie clar direcţionată şi dispusă pe orizontala şi verticala riscurilor. Iar riscurile trebuie anticipate pe date fundamentate nu pe păreri, nu pe opinii!” explică Adrian Câciu.

„S-a întors lumea cu fundul sus în materie de acţiune pe situaţii de urgenţă. Se găsesc găselniţe pentru a se mima acţiunea şi grija. Dacă cei în drept considerau ca riscurile exista în continuare, starea de urgenţă trebuia continuată. Stare de alertă ar fi trebuit să avem în perioada decembrie-februarie, nu acum, la spartul târgului. Nişte profesionişti, vorba lui Dinică!”, încheie satiric Adrian Câciu.

„Ce mai conteaza Constituția și logica, când avem o poveste de groază atât de frumoasă?”

„Intre 15 mai – 18 mai nu va mai fi in vigoare nicio restrictie. Absolut niciuna. Starea de urgenta, care impunea masuri si restrictii scandaloase, expira pe 14 mai, fix la 12 noaptea. Starea de alerta, care va impune masuri si restrictii aberante, mai dure si mai ilogice decat cele din perioada starii de urgenta, nu va intra in vigoare mai devreme de 18 mai. In acest interval, lumea va fi libera, ca si inainte de pandemia vietii. Libera inclusiv sa ceara in strada demiterea guwernerului”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook, după ce întârzierea procedurilor a generat acest paradox.

„E, si din acest motiv, nu din altul (ca ii doare la basca pe ei de sanatatea populatiei), Johannis si ai lui vor da tarii inca o stare de urgenta, de fro 10 zile. Cu grava incalcare (din nou) a Constitutiei si cu acceptul supus al opozitiei. Dar ce mai conteaza Constitutia si logica, cand avem o poveste de groaza atat de frumoasa despre covid-19 si despre cat de ucigas e el/ea…Cand ai o poveste atat de frumoasa, in care esti eroul salvator in geaca Top Gun si cu ochelari de soare a la Arnold, ce mai conteaza adevarul statistic si adevarul adevarat? Ce mai conteaza ca lumea saraceste si esueaza in foamete?” își încheie retoric postarea Gheorghe Piperea.