Select Page

În condițiile în care zilnic 2 000 de firme românești își întrerup activitatea, iar unul din trei angajați români ajunge în șomaj, ANAF dă „un ordin ucigaș” pentru companiile românești, relatează National.

„Deja au fost emise primele decizii privind pierderea eșalonării la societățile care nu își plătesc datoriile către stat! Astfel că firmele care aveau eșalonare negociată și acordată legal la plata obligațiilor fiscale sunt pur și simplu obligate să plătească lunar atât rata, cât și sumele declarate lunar! În condițiile în care au fost nevoite să își închidă parțial sau chiar total activitatea în urma prevederilor conexe instaurării stării de urgență și a Ordonanțelor militare. Și, insist, au început deja să fie emise deciziile de pierdere a eșalonării!(…) Astfel că imediat după trecerea pandemiei, ANAF va trece la executarea silită masivă – în fapt execuția sumară!- a mii de firme! Românești! Pentru că marea majoritate a firmelor care au solicitat și reușit să obțină cu greu aceste eșalonări sunt firme românești care au cunoscut dificultăți financiare.

Citește și: Noi plătim ca fraierii tot, șmecherii de top o scaldă că e criză!

Acesta este ”ordinul ucigaș”, deși neasumat oficial prin care ANAF dă lovitura decisivă firmelor românești. O lovitură perversă și greu de contracarat, care vine din partea președintelui ANAF, Mirela Călugăreanu (…) Cei care sunt astfel împinși direct în prăpastia falimentului nu vor mai avea practic decât două alternative. Să-și dea oamenii afară tocmai când aceștia nu vor mai primi nici măcar ”parșivul” șomaj tehnic sau să-și vândă afacerile companiilor străine. ”Oportunitate” din păcate valabilă doar pentru societățile românești atractive… Și bineînțeles că la ”prețul corect” impus de cumpărători, atâta vreme cât firmele autohtone vor avea ”executarea silită” a ANAF-ului deasupra capului! Deci, acesta este planul Guvernului, al Ministerului de Finanțe și mai ales al unui ANAF condus încă de Mirela Călugăreanu pentru ajutorarea firmelor românești în plină pandemie : executarea lor!” scrie Cătălin Tache.

La 25 de zile de la impunerea stării de urgență, peste un milion de români au contractele de muncă suspendate și mai bine de 200 000 și-au pierdut locurile de muncă, în timp ce afacerile au pierdut peste 12 miliarde de euro, potrivit Mediafax.