Select Page

„Am o vagă impresie că buştenii şi oamenii, „mâna de lucru ieftină”, sunt ultimele noastre resurse. Pe care le vindem pe doi lei. Mai ales acum când atenţia este îndreptată în altă parte”, scrie Vasile Ernu într-un editorial pentru Libertatea. „Poate aşa e bine, corect. Dar ceva nu înţeleg. Introduci stare de urgenţă, blochezi tot. Pui în pericol chiar sectoare industriale şi economice strategice de primă importanţă. Motivul: să protejăm viaţa oamenilor. Logic, înţelegem, ne solidarizăm, acceptăm. Mulţumim că vă gândiţi la oameni. Dar apar excepţiile şi asta mă nedumereşte total….„mâna de lucru ieftină” de care au nevoie unele state puternice nu se mai supune regulilor generale. Pe ei ce, nu-i mai ameninţă virusul? Sper că statul german plăteşte nişte garanţii solide în caz de boală, lasă pensii grase urmaşilor în caz de deces. Sau sunt doar carne de tun?(…)Doi: exploatarea pădurilor, o afacere în vremuri de pandemie – peste 10.000 de avize date pentru transporturile de lemn. E informaţie din martie. De ce? Astea-s urgenţele? Buştenii au devenit o marfă strategică? De când? De tăieri, mai bine tac: liniştea pandemiei pe cântec de drujbă”… scrie Ernu în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.

„Ştirea despre decesul UE nu e uşor exagerată, ci mult subestimată…după şase ore de rugăminţi şi refuzuri, Germania, Olanda şi Austria i-au trimis la plimbare, cu ştreangul de gît, pe ciumaţii nevoiaşi. Italia, Spania şi Grecia au aflat că se pot ocupa de dezvoltarea producţiei de sicrie. Din Uniunea Europeană, au mai rămas un drapel cu stele căzute şi o nesimţire de îmbuibat înfulecînd în văzul lihniţilor”, scrie Traian Ungureanu într-un editorial pentru Adevărul. „Blestemul UE se întinde şi se va întoarce împotriva UE. Singura ştire bună e că prăbuşirea monedei euro va rezolva, în sfîrşit, criza europeană de hîrtie igienică. Se apropie ziua în care gradul de meschinărie se va evalua cu o nouă unitate de măsură. Despre vecinul care îţi dă un pahar cu apă numai dacă îi cedezi livada de măslini se va spune că are o nesimţire de 100 Merkeli pe m2 de mormînt. UE a devenit atît de mică, rea şi moartă. O fosilă care-şi administrează muzeul”, opinează Traian Ungureanu în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.

Citește și: De la grupuri de maxim trei, la redescoperirea României

„Dacă în casa lui Mega Image sau Kaufland avem voie să mergem, să stăm 20-30 de minute, cu mănuși și mască, la distanță unul de altul, în Casa Domnului de ce nu se poate proceda la fel? E tot despre hrană…”, se întreabă Dan Andronic în editorialul său din EVZ. „Am intrat în ultimele două săptămâni ale Postului Paștelui și una din problemele care nu are răspuns este aceea a participării la Slujba de Înviere. Vom asista la o situație fără precedent? Ieri am petrecut afară o oră ca să pot să fac niște cumpărături. Coadă la intrare, 2-3 metri între oameni, doar câte 4 oameni în magazin (era unul mai spațios), măști sau mănuși cam toată lumea, coadă la casă, așa cum spuneam s-a făcut de-o oră. În timpul acesta stăteam și mă gândeam că aceeași procedură am putea-o aplica și la biserică în noaptea de Înviere”, scrie Andronic în editorialul pe care îl puteți citi integral AICI.

Redescoperiți, recuperați și apărați România! Aia profundă, de ne-a fost dată ca patrie. E ultima noastră redută și cea mai de folos!